Ett leende är bästa belöningen

 

Specialbeställd akvarellKarin och Bjørn Erik besökte mitt galleri i somras. Det var då de frågade om jag möjligen kunde måla på beställning. Självklart kan jag det, sa jag, vi löser det trots att vi bor en bit ifrån varann. Så efter årets skördefest, när lugnet lagt sig på Öland, tog vi upp kontakten via mail. En enkel skiss som visade tanke och komposition var första steget. Under höst och vinter har vi sedan fortsatt hålla kontakt medan måleriet pågick steg för steg.

Kon i förgrunden, som är upptecknad utifrån en av Karins egna bilder, förädlades en aning och fick istället sommarpäls. En grupp ungdjur växte fram, sjöbodarna i fjärran, och jag var igång med måleriet. Vartefter arbetet fortgick mailade jag över bilder.
En verkligt somrig bild tog så småningom form, trots att jag målade den under mörkaste vintermånaderna.
Häromdagen var det äntligen dags för den slutliga leveransen. Dagen till ära kom Karin och Bjørn Erik ända till Öland för att hämta sin målning – och jag tror att bilden ovan beskriver ganska bra hur själva överlämnandet togs emot.

Det har varit ett fantastiskt roligt uppdrag som har glatt mig ett antal dagar i ateljén och jag hoppas min målning vill förgylla er vardag många år framöver.
Stort tack!

Storleken på akvarellen är i råformatet 76×56 cm och målat på 638g papper från Saunders Waterford.

Specialbeställd akvarell
Från skiss till (nästan) färdig målning