Ölandsspelet Alvarligt talat är ett socialt kunskapsspel där du förflyttar dig Öland runt genom att svara på frågor i varierande svårighetsgrad i fem olika ämneskategorier. Här och var dyker oväntade händelser upp i form av chanskort. Under spelets gång har du också möjlighet att förvärva en alldeles egen väderkvarn, som du därefter kan börja tjäna poäng på.

Många av frågorna är ställda på ett pedagogiskt sätt för samtidigt som de kräver ett svar ger de dig intressant fakta om speciella platser eller företeelser. På samma vis kan frågorna locka dig att lära mer om den unika floran och kanske hur öländska väderkvarnar fungerar. Min tanke är att spelet ska väcka lusten att vilja se mer av Öland och hitta nya saker att utforska.

Några frågor är kluriga, andra enklare. Somliga frågesvar ger ett poäng, medan andra frågor har delsvar som då ger fler poäng.

ÖLANDSSPELET® Alvarligt talat
BASPAKET

SPELPLAN
Spelplanen är både stadig och fukttålig. Den är avsedd att pryda väggen då spelet inte spelas, därför är den hålslagen i överkant. Formatet är 27×80 cm.

SPELASK
Spelasken är tillverkad av svart kartong och är försedd med lock. Den innehåller:
120 frågekort i fem ämneskategorier
24 chanskort
8 kvarnägarbevis
Tärning
7+1 runda kvarnmarkörer i trä
4 spelpjäser i ölandssten
Spelregler
10 protokolltalonger

790:-

ÖLANDSSPELET® Alvarligt talat
LYXPAKET

SPELPLAN
Spelplanen är både stadig och fukttålig. Den är avsedd att pryda väggen då spelet inte spelas, därför är den hålslagen i överkant. Formatet är 27×80 cm.

SPELASK
Spelasken är tillverkad av svart kartong och är försedd med lock. Den innehåller:
120 frågekort i fem ämneskategorier
24 chanskort
8 kvarnägarbevis
Tärning
8 kvarnmarkörer gjutna i metall
4 spelpjäser i ölandssten
Spelregler
10 protokolltalonger

1190:-

 


Spelpjäser som ingår i båda.

Kvarnmarkörer i baspaketet.

Tärning förstås!

Kvarnmarkörer i lyxpaketet.


TIDSÅTGÅNG
Planera mellan två och fyra timmar till spelet, beroende på hur många spelare som deltar och hur mycket kringsnack som genereras.

ÅLDER
Rekommenderas från 16 år.

ANTAL DELTAGARE
Vi rekommenderar 2–4 spelare. Är ni fler kring bordet tipsar vi om lagspel om två eller tre personer i varje lag. Det kan bli riktigt spännande!


ÖLANDSSPELET® Alvarligt talat
EXTRA TILLBEHÖR

Ytterligare frågekort finns för komplettering. Säljes paketerade med 120 nya frågor där alla ämneskategorier är inkluderade. För närvarande finns omgång II klar. Hör gärna av dig några dagar i förväg så printar jag ut din egen omgång extrafrågor.

249:-


Extra protokolltalonger finns tillgängliga för komplettering. Säljes i tiopack

25:-


Kvarnmarkörer i metall i form av miniatyrkvarnar. Det här är spelets Rolls Roycevariant – för dig som älskar att spela och bara måste ha markörer med klass! I lyxpaketet ingår dessa markörer, men även du som startat med baspaketet har chans att byta upp dig. Lämna då dina basmarkörer hos oss och byt upp dig mot mellankostnaden.
(Obs! Dessa kvarnmarkörer finns endast i en begränsad upplaga och säljs så långt lagret räcker)

400:- / 8st


Spelpjäser med specialutförande
Under Öland Spirar kommer vi att sälja handtillverkade vårprimörer som spelpjäser tillverkade av konstnär Anita Tingskull. Det är personliga pjäser tillverkade i tålig cernitlera. Vi säljer dessa fyra primörer tillsammans till ett mycket förmånligt pris – just för att det är premiär för Ölandsspelet den helgen. (Obs! Dessa spelpjäser finns i en begränsad upplaga och säljes så långt lagret räcker. De kan inte efterbeställas till detta förmånliga pris, se istället nedan om specialbeställningar)

199:- / 4st


Spelpjäser extra lyx Allt eftersom idérikedom och skapandelust rinner till kommer extra ordinära spelpjäser finnas tillgängliga för den riktiga spelnörden – eller för esteten helt enkelt. Dessa spelpjäser är mycket detaljerade och helt handtillverkade i tålig cernitlera av konstnär Anita Tingskull. För närvarande finns bland annat varmkorv, räkmacka, grön macka och äggmacka med kaviar. Det kan också bli så att man kan beställa efter eget önskemål – fråga oss! Styckpriset för dessa är

150:-

Till Öland Spirar finns dessa specialspelpjäser.
För dig som vill ha det lilla extra!

 

TILLVERKNING AV ÖLANDSSPELET
Tillverkning av frågekort och spelplan sker på Öland. Vi plockar varje spelask för hand. Det känns fint för miljön.
Kontaktvägen till oss är enkel, vilket innebär att du som spelare – och ägare av Ölandsspelet – är välkommen med synpunkter, och även med uppmuntran förstås. Vi finns på facebook, och det går även bra att maila oss direkt, se kontaktuppgifter på denna sajt.

HUR OCH VAR KÖPER JAG MITT SPEL?
Ölandsspelet finns nu i lager hos ÖHAND i Södvik.
Vi har öppet alla vardagar 10–16. Välkommen!

 

Vetgirig, nyfiken eller bara allmänt kunnig om Öland?

Utmana dina vänner i Ölands nya kunskapsspel!