Keps ÖHANDSöker du någonting utöver det vanliga?
Någonting som inte finns i var mans hem?
Någonting som får dig att känna dig unik?
Någonting med extra finess?
Som stärker din personlighet och ger näring till din attityd?

 

ÖHAND handtillverkar unika kepsar
– i eget snitt med personlighet och stil

Mina kepsar håller högsta kvalitet och ingen keps blir den andra lik, därför att jag handplockar mina tyger av högsta kvalitet – gärna tvättade återbrukstyger, stuvar och andra bitar ur mina gömmor – innan jag skär till en keps.

 

Handsydd keps i manchester "Mörk choklad - vinter"Om kepsen är slut i lager är allt i sin ordning

Varje uppsydd keps är unik hos ÖHAND. Det betyder att, ganska ofta håller jag en speciell tygstuv i mina händer, som endast räcker till en enda keps. Och jag syr kepsen med glädje, för det är just det som driver mig, tanken på att en, endast en person kommer att bära denna keps. I Sverige, i världen, i hela universum. Och den personen skulle kunna vara du.
Men sörj inte om just din favorit försvinner utan att du hinner med. Du får en ny chans –  med ett annat unikt tyg! Var så säker, för det här är den sanna glädjen bakom mitt skapande. Att få skära till nya unika produkter.
Jag fotograferar och lägger ut varje ny keps i min webbutik. Så att du får chansen att beställa din personliga keps. Hann du inte denna gång, så kan du hinna först nästa gång.

 

Handsytt LäderbälteÖHAND handtillverkar läderbälten och skinnprodukter

Mitt bälte tillverkas av svensk vegetabiliskt garvad hud av nöt. Jag tillverkar det efter din beställning. Därför har ett bälte lite längre leveranstid än övriga produkter. Men då ska du veta att jag kapar längden och hålslår exakt efter ditt midjemått. Normalt får du två hål att växa i och två hål att krympa i. Önskar du fler hål åt någotdera håll, så anger du det vid din beställning.

En annan populär produkt i skinn är min örtkruka. Du bygger din egen sofistikerade örtagård och samlar de kryddor du använder mest. Min örtkruka är lyxig i utförandet och höjer ditt kök i klass. Den får varje klippt och tilltufsad planta att se snygg ut på köksbänken.

 

 

Ny leverans av badlakan med baddamerJag väljer svenska leverantörer – allra helst öländska

Några produkter har utvecklats och kommit till under åren som gått sedan jag startade ÖHAND. Det är produkter jag formgivit och låtit ta fram just för ÖHAND.
Produktionen lägger jag hos noga valda underleverantörer, som jag vet håller god kvalitet. Och jag väljer alltid om möjligt en öländsk leverantör – och alltid inom landet.
Det gäller till exempel mina somriga baddamsprodukter där uppvävningen av textilier läggs hos Ekelunds Linneväveriet i Horred, brickor och glasunderlägg pressas av öländska Formpress och målarboken trycks och binds in av ADT Digitaltryck på Öland. De är sådana produkter man inte hittar i var mans hem.

 

ÖHAND 2004 ⇔ 2016

”I mitt bagage finns lika mycket textil erfarenhet som konstnärlig. Därför ligger mig även design och formgivning av textila alster nära hjärtat. Sömnaden ska vara av högsta klass anser jag, därför väljer jag att själv även sy upp mina produkter. Det blir rena kvalitetsvaror som jag vet håller i längden.”

Ungefär så ser mina affärstankar ut när jag slår mig ned på norra Öland 2004, långt ifrån högt tempo och stadens slit och slängliv. I resväskan har jag lika delar textil kunskap och konstnärlig erfarenhet.
Här bygger jag upp en galleriverksamhet, men också varumärket ÖHAND med unika produkter som förmedlar personlighet och värme där jag skapar såväl idéerna som formger och utvecklar produkter vidare.
Materialval och sömnad vill jag ska vara av högsta klass. Därför väljer jag att också sy upp mina produkter själv.
Mina händer följer produkten genom hela skapandeprocessen in till sista stygnet. Resultatet blir en verklig kvalitetsvara som håller i längden. En produkt du inte hittar någon annanstans.
Det är ÖHAND det. Och så har det förblivit.

I samma klimat föds alla mina handsydda produkter, och framför allt min unika keps, som idag har blivit en storsäljare. Jag säljer kepsar i min egen butik ÖHAND på norra Öland. Under några år hade jag försäljning i gemensamma butiken FORM ÖLAND i Borgholm. Nu när bortåt hundra kepsar har lämnat min ateljé tar jag steget ut och kommer hem till dig genom min webbutik. Det hoppas jag du kommer att uppskatta.

Har du frågor om några produkter, eller frågor i största allmänhet, är du välkommen att höra av dig till mig.

 

Vänligen Anita Tingskull
Formgivare ÖHAND

 

 


Anita Tingskull äger och driver varumärket ÖHAND® som saluför unika produkter med personlighet och stil.
ÖHAND är ett registrerat varumärke. Affärerna görs genom bolaget Poppkorn Form & Media KB.