VILDNYPON FRÖ
VILDNYPON FRÖ
Omge dig av denna fantastiska överlevnadsfrukt! Nypon betraktas som en av de fjorton viktigaste vilda växterna i en överlevnadssituation. Jag ska berätta varför. En kopp nypon rymmer lika mycket C-vitamin som 35-40 apelsiner. Nypon innehåller också karoten och är därför en källa till A-vitamin. Kolhydrathalten är relativt låg i ett nypon, omkring 8%. Nypon är alltså väldigt nyttigt – och gott! Äkta nyponsoppa har en gudomlig smak, en upplevelse utöver det vanliga. Att rensa nypon tar en bra stund, men är klart värt besväret. En gång äkta soppa, aldrig mera pulver, skulle jag säga. Färska nypon vill jag först och främst rekommendera till nyponsoppa. De gör sig dessutom utmärkt till sylt, gelé och marmelad. Du kan självklart också brygga nyponte. Nyponen kan du torka sedan frön och ”kli” rensats bort, och sedan plocka fram under vintern. Efter blötläggning över natten och tre timmars långkok mixar du bara alltsammans och soppan är klar!  
25,00 kr Lägg i varukorg