Nu är min nya lokaläntligen klar – precis lagom till Öland Spirar! Underbart!
Idag bakar jag som final mina traditionsenliga och frasiga lavendelflarn för att fira våren och Öland Spirar i helgen som kommer. Största delen av den lavendel jag använder i mina lavendelflarn odlar jag själv i min trädgård i Södvik. Såhär på vårkanten behöver jag dryga ut en aning med inhandlad ekologisk lavendelblom. När sommaren är i full blom skördar jag min egen lavendel igen.
Jag serverar kaffe / flädersaft och lavendelflarn under Öland Spirar. ÖPPET: Lördag 10-17 och Söndag 10-17.
Välkommen!
Min egenodlade lavendel har en fantastisk kulör.Lavendelflarnen börjar bakas tidigt i morse.Bara det sista återstår att ställa i ordning.Det sista som kommer på plats är klinkergolvet i olika terra cottanyanser. Det ger en levande och tålig yta.
Här är betonggolvet gjutet och de ruffa väggbrädorna är på plats. Perfekta att sätta spik i vid behov, utan att det knappt märks.
De två första färgstrykningarna av takbrädor utomhus – enligt mig rättvända. Det spar mjölksyra.
Här kommer betongen! Vi väljer att ta betongen genom fönstret mot Svintorget i Södvik.
Böda Cementgjuteri är på plats med betong. Planerar för leverans genom fönster.
Åkerbo El är här och förbereder för värme. Slingor läggs i golvet över hela mitt blivande arbetsrum.Omkring fyra kubikmeter sten av varierande storlek. Varje sten grävs upp, hävs i skottkärra och körs ut för hand. En sten, endast en, blir vi tvungna att gräva ned djupare för att den är för tung att orka lyfta.