Om mina kepsar ÖHAND / Design Anita Tingskull

posted in: TEXTIL | 0
Sommarkeps i äggskal
Äggskalsfräsch sommarkeps. Foder och stickningar i avvikande färg.

Anitas tuffa keps är ett fint exempel på hur hon återanvänder textilier och skapar nya funktionella produkter i sin ateljé. Kepsen syr hon i slitstarka material som blåkläder, prima gammal lakansväv och udda stuvar från när och fjärran, tyger som kan berätta en egen historia. Kvaliteten är uteslutande bomull i klassiska färger kombinerat med färgglada toner.

Anitas keps är alltid helfodrad med lika snygg insida som utsida och är därför vändbar om du har lust. Varje mönsterdel av kepsen är zickzackad för ihopsömnad. Varje söm är dessutom förstärkt med en stickning, därför garanteras högsta kvalitet på hållbarhet. Stickningarna gör dessutom kepsen mer lättskött.

Så här säger Anita själv om sin keps;

”Varje keps skärs till och sys upp i min ateljé. Min tanke är att varje exemplar ska bli unikt och ingen keps blir heller den andra riktigt lik, varesig i mönsterval eller tygval. Jag har gett kepsen en klassisk design som passar för alla tänkbara tillfällen. Den fyller en funktion i vardagen, sommar som vinter, höst eller vår.”

 

Blåkeps
Tuffingen sydd av återanvända blåkläder.

Skötselråd:
Vill du behålla full styvnad i skärmen rekommenderas handtvätt med svamp och varmt vatten.
Vid hårdare smuts, lägg kepsen i maskin och prova på 40°. Fyll ej maskinen med annan tvätt.
Vid grov nedsmutsning tvätta i maskin i 60°. Fyll ej maskinen med annan tvätt. Grovtvätt har jag själv provat och upplevde att skärmen veknade något.
Kepsen strykes på hög värme om du vill ha en striktare look. Stäng då av ångan just på skärmen. Undvik helt att stryka på min tab – den kan du istället ”dra till” i vått tillstånd.
Vill du ha en ledigare stil – sträck till kepsen efter tvätt.