Lustfyllt skapande på gång…

posted in: 2022, AKTUELLT, BADDAMER | 0

Jag drog igång årets skaparperiod med en beställning på ett uppskattat kvarnmotiv, ett med mustiga skyar, hög himmel och ett borttonande landskap. I horisontlinjen möter silhuetterna av en grupp kvarnar upp på lite olika avstånd till betraktaren. Ett helt annat motiv än det som därefter kom.

Dessa veckor målar jag baddamer. Nu var det ett bra tag sedan jag målade mina baddamer, så det känns riktigt härligt igen! Och visst syns det?
Jag låter baddamerna fritt bre ut sig på stranden. I ljum sand sitter de och småpratar och betraktar sina lekfulla väninnor i badet. Någon läser en bok. En vill ha lite halvskugga, en annan tar en mugg kaffe.

Ja, det är några penseldrag kvar innan alla bitar fallit på plats, och jag njuter i fulla drag.
Den här typen av måleri lättar upp varje regnig dag…

På återhörande
Anita Tingskull