ÖHANDS SYATELJÈ & VERKSTAD

Sömnad med högsta kvalitet från ÖHANDÖHANDs Syateljé

I min syateljé sys mina unika kepsar och andra textila ting. I möjligaste mån använder jag fina gamla återbrukstyger till mina textila alster. Samtliga textilier tvättas ordentligt före tillskärning. Samtliga mönsterdelar zick-zackas också före ihopsömnad för högsta hållbarhet. Jag följer själv varje produkt från början in till sista stygnet i min ateljé, därför kan jag stå för den höga kvaliteten på mina produkter. Alla produkter blir dessutom helt unika.

 

 

 

 

Handsytt läderbälte från ÖHAND Design Anita TingskullÖHANDs Läderverkstad

Läder är ett levande material som tål att användas livet igenom. I min läderverkstad ägnar jag mig åt småskalig tillverkning av bland annat läderbälten och nyckelringar i egen design. Varje bälte blir manuellt tillskuret och putsat, förses med slitstarkt spänne och specialdesignad sölja, och sys därefter samman för hand enligt traditionella metoder och klassisk sadelmakarsöm.
Nyckelringen är framtagen som souvenir och en hyllning till de nordöländska stenarbetarna.

 

 

 

Handsydd örtkruka i skinn ÖHAND / DESIGN ANITA TINGSKULL

Handsydda skinnprodukter
ÖHAND designar och syr även upp krukor i skinn för örter och annan förvaring. Ett material som kommer väl till sin rätt här är ett präglat svart skinn, som bara blir vackrare och smidigare med tiden. Det svarta präglade skinnet gör sig fantastiskt som örtkruka – en ytterkruka specialdesignad för din köksträdgård inomhus.