Om min unika kokeps

posted in: Okategoriserade | 0

Elegant och värmande keps i äkta kohud - handsydd från ÖHAND!Anitas kokeps är en handsydd keps i kohud exklusiv och helt unik för dig!

Kepsen är exklusivt uppsydd av Anita Tingskull i hennes syateljé i Södvik på norra Öland.
Nu presenterar ÖHAND och Anita Tingskull sina första fem exemplar av kokepsar där var och en av dessa har alldeles unik teckning och är numrerad.
Ingen keps är därmed den andra lik.

Skärningen är klassisk men valet av detta udda material gör kokepsen till en unik och åtråvärd tuffing. Designen på kepsen är självklart Anitas egen, så du lär bli helt ensam om din unika kokeps!

ÖHANDs flotta keps är handsydd av kohud av prima kvalitet. Här är den fantastiskt fina kohuden som är mitt utgångsläge när jag börjar skapa mina kepsar.

Kohuden erbjuder en mängd olika alternativa färg- och formkombinationer.
Just denna färgen kallas tricolor och här ryms hela färgskalan från glänsande svart och djupt kopparbrun, till brokigt och prickigt – alltsammans på en och samma hud.

Många steg i produktionen sker helt manuellt och kräver både precision och hantverksskicklighet. Det gör att produkten får en alldeles speciellt bra hållbarhet.
Ett exempel på hantverk är skärmen som är handskuren i 3,5 millimeters remläder och arbetas mjukt rundad i ytterkant, samt bearbetas i innerkant för att få skön passform och böjlighet mot kepsbärarens panna. Du väljer mellan skärm i rödbrun ton och i svart läder.

Kepsen är vindtät och är helfodrad med bomullstyg. Varje exemplar av mina kokepsar är numrerad, siffran är diskret inbränd inuti kepsen. Numreringen är ett bevis på att kepsen är dokumenterad och att den är ett helt unikt original från ÖHAND och Anita Tingskulls syateljé.

Hel kohud i tricolorfärger - ett underbart material att skapa i!

Varje keps är ett underbart hantverk!

 

Kokepsen är snyggt fodrad

.