Om mina baddamer

posted in: BADDAMER | 0

1102 Baddamer tryckMina baddamer visades för allra första gången sommaren 2000 i Galleri Tingskullen i Källa på norra Öland. Baddamerna fick en självklar placering över disken i galleriet. Där hängdes de första åtta akvarellerna i en lång rad. Genomgående för de olika baddamsmotiven är att jag lägger horisontlinjen på samma linje så att effekten när man hänger två eller flera målningar intill varann blir känslan av en lång härlig sandstrand. De första baddamerna njöt oftast två och två, men det förekom även någon ensambaderska. Idag har mina baddamer utvecklats till en serie produkter.

Baddamer som badlakan
Den första produkten jag tog fram var ett badlakan, modell stort, i en exklusiv bomullskvalitet. Badlakanet vävdes upp i tolv exemplar på Ekelunds Linneväveriet i Horred i en speciell teknik Ekelunds är helt ensamma om. Flera är de som idag gläds åt baddamerna, som valde att använda mitt badlakan som väggbonad eller draperi.

Baddamer som vykort
Nästa produkt jag tog fram var två olika vykort – också de lite större än vanliga kort – med plats för lite längre semesterhälsningar, och motiven på dessa är förstås en hel sommarstrand full med fylliga baddamer.

 

Baddamer som vepa i hemmiljöBaddamer som solgardin eller tålig vepa
Jag har också tryckt upp vepor och solgardiner med badande damer. Några har varit specialbeställningar för olika hemmiljöer. Det bästa med veporna är att de är tåliga och klarar att hänga på altaner, i badrum eller liknande miljöer, utan att ta skada så som en ramad originalakvarell skulle göra.

Baddamer som frukostbricka
Ytterligare en produkt jag tagit fram är den somriga brickan med mina baddamer. Den rymmer antingen frukosten på någon varm sommartrapp, eller kvällsdrinken medan solen sjunker ned i vid horisonten.

Baddamer som kökshandduk - en nyhet direkt från Ekelunds Linneväveriet i HorredMina baddamer piggar garanterat upp varje kök i sommar!
Nyaste tillskottet i ÖHANDs sortiment är kökshanddukarna med baddamer. De är medvetet mer sofistikerat designade än badlakanet, och kanske får baddamerna nu komma ända in i finrummet.

 

Välkommen in i baddamernas glada värld!