Om mitt textila skapande

posted in: TEXTIL | 0

sommarkeps Egen unik design
Anita Tingskull designar såväl textila väskor och mobilfodral som armband, kulpåsar, lavendelpåsar och stenpåsar. Därefter syr Anita upp varje produkt för hand eller på maskin i ateljén i Södvik på norra Öland.
ÖHANDs produkter står för kvalitet och beständighet. Samma person följer varan från formgivning till sista stygnet i min syateljé. Det är alltså ingen slump att produkten är välgjord och genomtänkt. ÖHAND är kvalitet före kvantitet. En vara att glädjas åt år efter år.

 

Textila materialval
Anita Tingskull väljer ofta recyclade textilier i till sina alster. Bomullstyg av hög kvalitet som tål att tvättas om och om igen.Genomgående använder hon somriga färger ofta med förkärlek för randigt och rutigt.

 

Kvalitet på sömnaden

 

Din väska är unik i sitt slag
Anita syr väldigt sällan upp fler textila produkter av samma tyg. Någon gång finns två matchande produkter, till exempel väska och mobilfodral i samma färgskala. Det, tillsammans med handproduktionen, gör att din vara förblir unik i sitt slag.

 

Kvalitet på sömnad
Ett välgjort yttre rymmer ett välgjort inre. Anita Tingskull lägger både tid och energi på att vändsy eller helfodra alla textila produkter, så att inga zickzackkanter eller fransigheter finns inuti väskor och fodral. ÖHAND synar sina produkter ut och in utan att skämmas.

 

Vi snålar inte med tråd
Granskar du sömmarna extra noga upptäcker du också att alla tygdelar är zickzackade var för sig innan ihopsömnad. Det innebär att om någon söm av någon anledning skulle gå upp repar sig inte kanten och väskan kan lätt lagas enbart i yttre sömmen.

 

kvalitet2Extra tåliga sömmar
Till alla sömmar har vi valt att använda syntettråd för extra styrka. Sömmarna är dessutom förstärkta där det behövs som bäst, till exempel vid fästen för handtag och i bottnens hörn på väskor.

 

Metallblixtlås som håller för tuffa tag
Våra väskor sys med blixtlås i metall, som en del av vår kvalitets- och miljöpolicy. Det tål nötas på dag efter dag eller sommar efter sommar.

 

Lägg väskan i maskinen och luta dig tillbaka
Våra textila produkter är sydda av tyger av god kvalitet. De är också krympta i förväg. Foder och yttertyg är samtvättade i 60° kulörtvätt, därför väntar inga obehagliga överraskningar efter tvätt. Om du vill ha väskan extra fin kan du också stryka den på hög temperatur.