ÖPPET LÖRDAGAR I DECEMBER 2020

posted in: 2020, AKTUELLT | 0

Är du extra försiktig och vill besöka oss eller handla, kan vi självklart sköta hela mötet ute på gårdsplanen.


BOKSIGNERING
Signering av just utkomna och aktuella böckerna ”Helgmålsringning – en klang i folkdjupet” och romanen ”Renässansringen” i pocket.

Bokpaket till julpriser!

Författaren Elisabeth Öhman finns på plats hos ÖHAND under dessa utvalda lördagar i december.


TIPSPROMENAD I TRÄDGÅRDEN
– Vinn boken ”Helgmålsringning” eller en ”Öländsk Kortlek
(värde 239:- respektive 249:-)

Medelsvåra frågor om och kring skapande, traditioner och om våra verksamheter. Kort slinga till fots utomhus runt butik och galleri.

Inlämning av ditt tävlingsbidrag sker under våra öppettider, senast den 19 december klockan 13.00. Du stoppar ditt bidrag i vår svarsbrevlåda!

Skriv ut din tävlingstalong här!
Kom ihåg att ta med egen penna!


JULSKYLTAT I FÖNSTER
Det är inte mycket som händer just nu detta märkliga år, inte mycket att se, inte mycket att uppleva. Vi har därför på ett mycket coronasäkert sätt skyltat upp våra fönster lite extra i år. Många timmar har lagts ned på det här och det vill vi låta dig njuta av – stor som liten! Här finns också en skyltfönstertävling du kan delta i.

Skyltfönstret är upplyst även kvällstid (till 22) alla dagar från första advent fram till nyår, så du är välkommen in på gårdsplanen vid butiken och kika även när vi har stängt för dagen. Ta med ficklampa om du vill se varenda liten detalj!


Grönsaker passande Barbie – vilken är din favorit?

 

Det här kan du vinna:

Eller kanske en räkmacka? (Handgjorda värde 150:-/st)
En väderkvarn i miniatyr (värde 149:-)
En Öländsk Kortlek (värde 249:-)

 

 

SKYLTFÖNSTERTÄVLING – FÖR STORA OCH SMÅ!
Julbonader har sedan lång tid tillbaka varit populära att hänga upp till jul. Det var uteslutande kvinnornas uppgift att brodera dessa bonader. Ibland bestod texten av en rimmad vers, ibland bara några väl valda ord ur någon visa eller dikt om julen – allt efter fantasi och färdigheter i sömnad. Några bonader dekorerades också med tomtar, bjällror eller stjärnor. Även julbocken förekom.

Barbie och hennes vänner är väl sisådär på att brodera. Men de har försökt. Ändå verkar det fattas något ord här och var, närmare bestämt på tre ställen.

Din uppgift är att lista ut dessa tre ord. Orden markeras med lika många punkter som ordet innehåller bokstäver (aldrig någon punkt i slutet av bonadstexterna).
Skriv ner dessa tre ord med din medhavda penna.
Gör sedan en egen bonad – eller bonadstext – som innehåller de tre orden. Du får lägga till hur många ytterligare ord du vill, men tänk på att bonadstexter brukar vara ganska kortfattade. Kanske kan det handla om denna ovanliga jul?
Bästa förslagen vinner fina priser.

Om du vill kan du ta mobilbilder på skyltfönstret så att du minns hur det såg ut och sedan sitta och knåpa hemma. Glöm då inte att skriva namn och telefonnummer på ditt tävlingsbidrag, gärna också ålder.

Inlämning av ditt tävlingsbidrag sker under våra öppettider, senast den 19 december klockan 13.00. Du stoppar ditt bidrag i vår svarsbrevlåda!

 

Skriv ut din tävlingstalong här!
Kom ihåg att ta med egen penna!

 


ÖHAND – akvarellmåleri, läderhantverk, textila alster, present och Ölandsspelet® Alvarligt talat samt Öländsk Kortlek.
Smedjegatan 5 i Södvik, norra Öland, 070-63 00 757