Unika Tunika från ÖHAND / Design Anita TingskullÄntligen är sommaren här med härligt lata dagar, långa ljumma kvällar och sina ljusa nätter. Det är nu du kan njuta till fullo av livet. Någon tidig sommarmorgon kanske du till och med lyckas vara först uppe – eller har du möjligen inte riktigt lagt dig att sova ännu –  då bara du och de första fåglarna är vakna. Spring barfota i daggen och ta emot livet med hela din själ. Det är en fantastisk upplevelse, enligt mig. Tag vara på stunden, den varar inte för evigt.

 

Lättvättad strandkudde med Baddamer från ÖHAND / Design Anita Tingskull
Lättskötta kuddar på stranden eller i havsnära soffan

Sommarlivet ska vara glädjefyllt och lätt
Det är min övertygelse. Mina Baddamer har en lättsam attityd redan som akvareller. När jag utvecklar nya produkter med baddamer ser jag framåt. Jag vill att livet ska förbli lätt och glädjefyllt. Mina baddamer finns idag i ett flertal produkter såsom små serverings/frukostbrickor, badlakan/bonader och köks- eller badhanddukar. Till denna sommar har jag tagit fram ytterligare två produkter, nämligen ölandstillverkade drinkunderlägg och svenskvävda och praktiska strandkuddar.
Strandkudden tar du lätt under armen när du beger dig till hav och bad. Min utlovade latmanstvätt fungerar utmärkt på strandkudden. Lägg hela kudden i maskinen och tvätta i 40 grader. Sträck till den i vått tillständ och häng upp med nypa. Buffa till den i formen när den torkat. Delar du kudde och fodral vid tvätt torkar den något snabbare, men vem vill skynda på semestern? Dra nytta av vår vindiga ö istället. Du väljer mellan blå eller röd baddamsdekor.

 

Drinkunderlägg / Coaster med Baddamer från ÖHAND / Design Anita Tingskull
Härligt somriga drinkunderlägg

Drinkunderlägg med Baddamer
I skymningen pryder du bordet med mina glädjespridare Baddamerna. Nyheten för året är just mina drinkunderlägg. För det första skyddar de ditt bord från kladdiga fläckar. För det andra kan du sedan diska underläggen i maskin. En tredje fördel är att kunna använda drinkunderläggen som placeringskort vid festen – då köper du två av varje motiv (finns åtta att välja på = 16 gäster). Den fjärde fördelen, skulle jag vilja framhålla, om du ändå köpt dubbletter för bordsplacering är att du kan spela ett kvickt memory då festen behöver friskas upp – två lika vända, du vet. Drinkunderläggen finns i åtta matchande motiv med skiftande rondör i bakpartiet, du väljer själv vilket motiv du önskar.

 

 

 

Baddamstextilier från ÖHAND / Design Anita Tingskull
Soligare handdukar i sommar

Köks- eller gästhanddukar med Baddamer
Årets kollektion av baddamshanddukar har fått en soligare färgskala. Den blå tonen har samma somriga kulört som tidigare, medan den röda har fått ett soligt lyft till sommaren. För badrummet väljer du kanske den blå varianten medan den röda värmer din köksmiljö på ett uppfriskande sätt. Tillsammans förmedlar de båda kulörerna en fantastiskt somrig känsla.

 

Min Unika Tunika har gjort succé under våren. Därför fortsätter jag att sy upp mina unika tunikaklänningar av äkta vintagetyger. På gång är tunikor i utvalda väl bevarade tyger i design från Marimekko, av Sven Fristedt, från Almedahls, Hemslöjdsföreningen mfl.
Modellen på tunika är formgiven av mig och ÖHAND. Den sys upp i one size – i endast ett exemplar i min syateljé. Därför blir du unik och helt ensam om din tunikaklänning. Var dig själv helt enkelt!

 

 

Unika Tunika från ÖHAND / Design Anita Tingskull
Vilken personlighet är du?
Unika Tunika från ÖHAND / Design Anita Tingskull
Diskret? Klassisk? Eller vill du synas lite extra?

Sommaren är högsäsong här på Öland Det betyder att jag har öppet i Södvik vardagar 10-16. Vissa dagar finns jag i vår gemensamma butik FORM ÖLAND i Borgholm. Dessa dagar kan jag inte hålla öppet i Södvik. För att du inte ska åka förgäves hittar du mitt schema här: ÖPPETTIDER 2017 Min webbutik har däremot öppet dygnet runt. Välkommen!